Bucketlist 2014

Bucketlist2014

In mijn telefoon hou ik al een tijd een lijstje bij met ideeën en doelen voor HappyLittleKitchen. Hierop staan gerechten die ik ooit nog eens wil maken, restaurants die ik graag wil bezoeken en een aantal dromen. Geïnspireerd door bloggers Sabine en Pauline leek het mij leuk om mijn doelen en wensen voor komend jaar op de blog te plaatsen in de vorm van een bucketlist. Een goede stok achter de deur om actief aan de slag te gaan met de lijst!

Dus, tadaa! Hierbij mijn bucketlist voor 2014 in willekeurige volgorde. De laatste 6 zijn dromen, waarvan ik heel hard hoop dat er in 2014 één of meer gaan uitkomen ♥

1. Een workshop snijtechnieken volgen

Ik heb totaal geen skills als het aankomt op messen. Ik kan wel redelijk netjes snijden, maar ik ben wel zo traag als een slak. Het lijkt me geweldig om als een professionele kok in no-time een ui te kunnen snipperen of een wortel 'brunoise' te kunnen snijden zonder vingertoppen te verliezen. 

2. Zelf croissants maken

In 2014 wil ik zelf croissants proberen te maken met het recept van brood guru Paul Hollywood. Met een bereidingstijd van 16-17 uur (incl. rijzen) en allerlei speciale rol & vouwtechnieken een hell-of-a-job, maar als ze lukken zijn ze vast goddelijk!

3. Vis perfect klaar kunnen maken

Ik heb leren eten en koken door mijn vegetarische moeder. Ondanks dat ze wel eens een stukje vlees of vis voor mij klaar maakte heb ik eigenlijk pas op latere leeftijd vlees en vis leren eten. Nog steeds eet ik het heel weinig en vind ik het ook moeilijk om vlees en vis perfect te garen. Door het kijken van kookprogramma's ben ik erachter gekomen dat ik vis eigenlijk altijd te ver door gaar. In 2014 ga ik oefenen en wil ik vis perfect klaar kunnen maken. 

4. Een nieuwe internationale keuken ontdekken

Er zijn veel keukens waar ik nog weinig over weet, zoals bijvoorbeeld de Koreaanse, Turkse of Peruaanse keuken. Ik zou in 2014 graag een nieuwe internationale keuken willen ontdekken en zelf een authentiek recept maken uit deze keuken. 

5. Een geslaagde zuurdesem starter maken

Als jullie mij volgen op Twitter, hebben jullie gelezen over mijn zuurdesem mislukking in 2013. In 2014 ga ik nog een poging wagen en hopelijk een heerlijk zuurdesem brood bakken van een geslaagde starter!

6. Een aantal voedsel allergieën 'overwinnen'

In 2013 ben ik met hulp van een allergoloog aan de slag gegaan met mijn voedselallergie en sinds een paar maanden mag ik in kleine hoeveelheden weer perzik, abrikoos, mango en gember eten! Ik hoop dat er in 2014 nog een paar dingen van mijn allergie lijstje afgestreept kunnen worden. 

7. De bokkedoorns saus maken van mijn opa

Bij over mij schreef ik al een stukje over mijn opa, één van mijn kookhelden. Mijn opa maakte een aantal jaar geleden tijdens de kerst een saus naar recept van Restaurant de Bokkedoorns. Dit is de lekkerste saus die ik ooit heb gegeten! Dit jaar ga ik ter nagedachtenis aan mijn opa 'zijn' saus proberen na te maken. 

8. Een mooi logo maken of laten maken voor HappyLittleKitchen

9. Zelf mais tortillas maken

10. Eten bij Toscanini

11. Eten bij Rijssel

12. Een gerecht maken met quinoa

13. Een recept bedenken en maken met een ingrediënt waar ik nog nooit eerder mee heb gekookt

14. Brioche maken

15. Meer leren op het gebied van fotografie en foodstyling

16. Zelf limoncello maken

17. Zelf jam maken

18. Macarons maken

19. Eten bij een restaurant met een Michelin ster

20. Een moestuin

21. Een kookworkshop volgen bij Le Cordon Blue in Parijs

Le Cordon Blue is misschien wel de bekendste gastronomische opleiding ter wereld. Ze geven daar ook korte workshops van een paar uur of een paar dagen. Ik zou heel graag een weekend naar Parijs willen afreizen om een workshop te volgen. Vooral de workshop waar je leert om tradioneel Frans brood te bakken lijkt me echt helemaal geweldig. 

22. Ravioli eten bij Osteria del Sostegno in Rome 

In 2008 was ik met mijn vriend samen in Rome en hier at ik de aller-lekkerste pasta ooit: Ravioli met spinazie en ricotta. Heaven!!! Als ik mijn ogen dicht doe en eraan terug denk kan ik de ravioli bijna weer proeven. Ik heb de ravioli een paar keer zelf na proberen te maken en ook bij diverse andere restaurants geprobeerd. Maar niets komt ook maar in de buurt van de pasta van deze osteria. Ik droom er van om binnenkort nog eens terug te gaan naar Rome om minstens 3 borden van deze goddelijke pasta te eten en het recept te ontfutselen van de kok. 

23. Kitchenaid artisan mixer

Zooo duur, maar zooo mooi!! Oh wat zou ik graag nog eens een Kitchenaid mixer willen hebben. En als we dan toch aan het dromen zijn…het liefst in de kleur ijsblauw. 

24. Druiven plukken in Frankrijk

Afgelopen zomer heb ik samen met mijn vriend in een camper door Frankrijk getrokken. We hebben toen meerdere wijnboeren bezocht en veel geleerd over wijn en het maken hiervan. Het lijkt me super om de druivenoogst een keer mee te maken en te helpen bij de pluk. 

25. Naar het vegetarisch hotel in Montali met mijn moeder

Vegeterranean is een van mijn favoriete kookboeken. Het is het kookboek van het beste vegetarische hotel ter wereld (aldus de cover), Montali in Ubrie Italie. Sinds mijn moeder en ik dit kookboek hebben gekocht, en er al meerdere top recepten uit hebben gemaakt, dromen we er van om ooit samen dit hotel te bezoeken en er een kookworkshop te volgen.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist voor 2014?