Limonade met munt en citroen

Zoals je eerder al kon lezen op de blog kreeg ik van Jamie Magazine hun nieuwe family special cadeau. Erg leuk om te lezen, maar natuurlijk nog veel leuker om uit te koken! Ik had nog nooit zelf limonadesiroop gemaakt dus besloot dit weekend om de basilicum limonade te testen uit het artikel ‘doordeweeks’. Ik experimenteer altijd graag met recepten en besloot de basilicum limonade te maken zonder basilicum. Ja, I know, heel logisch :) Ik voegde een bosje verse munt toe en halveerde de overige ingrediënten omdat een liter siroop mij wat veel leek. Het resultaat was super! Een heerlijk verfrissend drankje voor een zonnige, warme dag. Had ik nou toch maar een liter gemaakt...

Limonade met citroen en munt

Ingrediënten voor 0,5 liter siroop:

225 gr (fijne) kristalsuiker
1 bosje verse munt (10-15 gram)
3 biologische citroenen

En voor het serveren: limoen, ijsblokjes en bruisend mineraalwater met citroensmaak*

Rasp de schil van 2 citroenen en doe dit samen met 400 ml water en 200 gr suiker in een pannetje. Verwarm dit op middelhoog vuur tot alle suiker is opgelost en laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Pluk de blaadjes van de munt en pureer deze samen met de rest van de suiker (25 gr) in een blender*. Roer dit samen met het sap van alle citroenen door de afgekoelde suikersiroop en laat 5 minuten staan. Zeef het mengsel en klaar is je limonade! Schenk voor het serveren een laagje in een kan of glazen, voeg ijsblokjes en schijfjes limoen toe, en vul aan met bruisend mineraalwater.

Tips: 
 * De siroop is ook super lekker in cocktails! Ik maakte er zelf een cocktail met vodka mee: Giet gelijke delen vodka en siroop in een glas. Vul aan met bruisend water, schijfjes limoen, ijsblokjes en verse munt. Enjoy!
*  Ik heb bruisend mineraalwater met citroensmaak gebruikt. Je kunt dit prima vervangen door ander water met of zonder bubbels
* Inplaats van een blender heb ik een vijzel gebruikt en dat gaat ook prima!