Sangria

Sangria is het ultieme drankje voor de zomer. Het is heerlijk verfrissend en een kan vol fruit, wijn en ijsblokjes staat super feestelijk op tafel bij een bbq, tapas diner of tuinfeest. Er bestaan ongeveer net zoveel verschillende Sangria recepten als dat er Spanjaarden zijn. Rood of wit, met of zonder bubbels, verschillende soorten likeuren en talloze fruit variaties. Dit is mijn favoriete recept: een frisse, niet al te zoete sangria met een klein bubbeltje.  Enjoy! 

 

Sangria.jpg

Ingrediënten:
750 ml lichte rode wijn (bijvoorbeeld Pinot Noir)
250 ml bruisend mineraalwater met citroensmaak *
60 ml sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marnier)
1 biologische citroen
1 biologische sinaasappel
1 appel, klokhuis verwijderd
ijsblokjes

Giet de wijn en de sinaasappellikeur in een grote kan. Was de vruchten, snij in dunne plakjes en voeg ze toe aan de wijn. Laat minimaal 1 uur 'marineren' in de koelkast. 
Voeg voor het serveren het bruisende mineraalwater toe en de ijsblokjes en roer goed door. 

 * Ik heb bruisend mineraalwater met citroensmaak van Bar Le Duc gebruikt. Hier zit geen suiker in. Je kunt dit ook vervangen door frisdrank met citroensmaak, zoals Seven Up of Spa Citroen. De Sangria wordt dan wel iets zoeter.