Hotspots: Proefpark Haarlem

Foodtrucks zijn hot! Geen saaie kraampjes met half warme hotdogs of slappe patat, maar kleurige restaurantjes op wielen met ambachtelijke en verrassende gerechtjes. Na grote populariteit in Amsterdam met evenementen als 'Rollende Keukens’ en ‘Kanen bij ten Kate’ is het dit weekend dan eindelijk tijd voor het eerste foodtruck evenement in Haarlem: Proefpark Haarlem. Als geboren en getogen Haarlemmer moest ik natuurlijk even een kijkje nemen en uiteraard probeerde ik ook wat gerechtjes uit! 

Haarlem proefpark 1.jpg

Als eerste proefde ik een burger van de Vegetarische Slager bij Whatelse met sla, gemarineerde komkommer, geroosterde paprikamayonaise en gebakken ui. Als ‘flexitarier’ was ik al een tijdje benieuwd naar deze vleesvervanger. De burger was echt super lekker! Heerlijk sappig, goed gekruid en eigenlijk net zo lekker als een normale hamburger. Ik kan niet wachten tot de Vegetarische slager open gaat in Amsterdam! Dan ga ik deze hamburgers zeker inslaan. Ook het garnituur was yummie! Ik vond alleen het broodje, een zacht kadetje, iets minder. Een knapperige bol had mij hierbij lekkerder geleken.

Pizza proefpark.jpg

Samen met een vriendin deelde ik vervolgens een pizza margherita van de Pizzabakkers, die een echte houtoven mee hadden genomen naar het Kenaupark. Naast de standaard mozzarella en tomaat zat er ook nog grana padano en rucola op. De pizza was echt goddelijk! Lekkere saus en een perfecte bodem. Met stip op 1 de beste pizza die ik ooit op een festival heb gegeten.

Als laatste deelden we nog een portie risottoballetjes met chimichurri van de ‘Rolling Rock Kitchen’ die allerlei soorten ballen verkocht. Alweer erg lekker, al had er van mij wel iets meer saus bij gemogen.

Met meer dan 20 foodtrucks was het erg moeilijk kiezen tussen al het lekkers! Gelukkig zijn de prijzen over het algemeen heel netjes: gemiddeld 5 euro per gerechtje. Naast heerlijk eten is er meer te doen op proefpark. Volg bijvoorbeeld een kookdemo, ga op de foto in de ‘plastic wave’ van Dopper en dans in de avond op de muziek van de ‘FooDieJays’. De sfeer is heerlijk relaxed en het publiek leuk gemeleerd. Een hele dikke aanrader voor iedereen die in de buurt van Haarlem woont!

Morgen is helaas alweer de laatste dag. Wil je nog een kijkje nemen, dan kan dat vandaag nog tot 23:00 uur en morgen tussen 11:00 – 20:00 uur.

Meer info kun je vinden op www.proefparkhaarlem.nl