Romige courgettesoep met parmezaanse kaas

Soep is snel, simpel en ideaal om restjes groente op te maken. Ik ben een groot soepfanaat en eet het minstens 3x per week, meestal als warme lunch. Hieronder een recept voor een heerlijk zomers soepje. Ik heb 'm gegeten als hoofdgerecht met zelfgemaakte olijven focaccia erbij, maar hij is ook super lekker als lunch.

Courgettesoep.jpg

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten

4-6 personen

Ingrediënten:
4 courgettes, in blokjes gesneden
1 aardappel, geschild
1 ui
3 teentjes knoflook, geperst
200 ml kookroom
2 bouillonblokjes *
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
2 el olijfolie

Snij de uien en aardappels in blokjes. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de aardappels, uien en knoflook toe. Roer goed door elkaar en smoor alles op laag vuur tot de uien zacht en glazig zijn.

Meng de courgette blokjes door het aardappel-ui-knoflook mengsel en zet het vuur half hoog. Breng ondertussen in een andere pan 1 liter water aan de kook en roer er 2 bouillonblokjes doorheen tot deze zijn opgelost. Voeg zodra de courgettes zacht beginnen te worden de bouillon toe, meng door elkaar en doe een deksel op de pan.
Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

Haal de pan van het vuur en pureer de soep voorzichtig met een staafmixer. Zet de pan terug op het (laag) vuur, voeg de kookroom en parmezaanse kaas toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout en garneer evt. met wat verse peterselie.

*Ik heb de paddestoelen bouillon gebruikt van Kallo (o.a. verkrijgbaar bij Marqt en Organic), maar je kunt ook prima groente- of kippenbouillon gebruiken.