American pancakes met frambozen en bosbessen

Dit is met stip op 1 mijn lievelingsontbijt voor de zondag. Deze kleine pannenkoekjes met warme zoetzure frambozen en bosbessen zijn echt goddelijk. Serveer ze met stroop of maple syrup.

American pancakes 3.jpg

Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten

Voor 3-4 personen

200 gr zelfrijzend bakmeel
1 flinke theelepel bakpoeder (met een bergje erop)
1 ei, geklopt
2-3 eetlepels boter
300 ml melk (ik gebruik het liefst volle)
75 gr diepvries frambozen & bosbessen*
snufje zout

Doe het bakmeel, het bakpoeder en het zout in een grote kom en mix door elkaar.   Klop de melk en het ei erdoorheen, tot je een glad beslag hebt zonder klontjes. 
Smelt 1 eetlepel in een pannetje en klop door het beslag. Voeg de frambozen en bosbessen toe en laat 10 minuutjes staan.

Verhit boter in een koekenpan (liefst met anti-aanbak laag) en schep met een opschep- of juslepel kleine hoopjes beslag in de pan. Zodra je belletjes ziet komen op de bovenkant kun je ze omdraaien. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en herhaal. Voeg indien nodig nog wat boter toe aan de pan.

Tips:

*  Je kunt natuurlijk ook verse frambozen en/of bosbessen gebruiken, maar ik vind bevroren fruit beter werken. Bevroren bessen zijn over het algemeen net iets kleiner en ik heb het idee dat ze minder vocht verliezen tijdens het bakken.
* De pannenkoekjes warm houden tijdens het bakken? Leg ze op een bord in een voorverwarmde oven op 100 graden.