Caprese aardappels uit de oven

Iedereen kent de beroemde salade Caprese. Een simpele maar super lekkere salade bestaande uit enkel tomaten, mozzarella, basilicum en goede olijfolie. Maar met deze gouden combi kun je meer doen! Wat dacht je van krokante aardappels met smeltende mozzarella, gebakken tomaat en basilicum olie? Goddelijk!! En het ziet er ook nog eens geweldig uit op je bord! 

Caprese aardappels uit de oven met mozzarella, tomaten en basilicum olie

Bereidingstijd: ongeveer 1,5 uur

Ingrediënten voor 2 personen*

2 grote licht kruimige aardappels*
1 bol (buffel) mozzarella
2 trostomaten
2 takjes basilicum, alleen de blaadjes
0,5 teentje knoflook
3 eetlepels olijfolie + extra om de ovenschaal in te vetten
Zout en peper

Verwarm de oven voor op 200 graden (180 graden hetelucht oven). Was de aardappels goed schoon en dep ze droog. Prik met een vork een aantal gaatjes rondom de aardappel. Daardoor kan evt. stoom ontsnappen. Pof de aardappels ongeveer 1 uur tot ze gaar zijn. Laat 10 minuten afkoelen. Je kunt de oven aan laten staan. 

Maak ondertussen je basilicum olie. Wrijf de knoflook en de basilicum fijn in een vijzel. Voeg 3 eetlepels olijfolie toe, roer goed door en kruid het mengsel naar smaak met zout en peper. Als je geen vijzel hebt kun je ook een keukenmachine gebruiken of alles gewoon heel fijn snijden. 

Snij de aardappels in de breedte, ongeveer iedere centimeter, diep in. Snij de tomaten en mozzarella in dunne plakjes en stop in elke snede van de aardappel een schijfje tomaat en mozzarella.  Druppel de basilicum olie erover en stop de aardappels in een ingevette ovenschaal. Bak de aardappels zo'n 20 minuten tot de mozzarella gesmolten is en de aardappels goudbruin beginnen te kleuren. 

Tips:
* Verdubbel de ingrediënten voor 4 personen. 
* Heb je weinig tijd? Je kunt ook smokkelen en pof aardappels kopen voor in de magnetron. Dat scheelt je zo'n 45 minuten.
Serveer er verse spinazie bij die je kort bakt in wat olijfolie met het andere halve teentje knoflook en wat zout en peper.