Brownies met frambozen

Voor mij zijn dit echt de perfecte brownies. In elk geval de lekkerste brownies die ik ooit heb gegeten! De intense pure chocoladesmaak afgewisseld met frisse zoetzure frambozen, het krokante laagje, de zachte smeuïge binnenkant.... I'm in love 

Bereidingstijd: ongeveer 1 uur (inclusief 25 - 35 minuten oventijd)

Ingrediënten:
200 gram pure chocolade*
100 gram (diepvries) frambozen
100 gram boter
100 gram bloem
250 gram fijne kristalsuiker
30 gram cacao poeder
4 eieren
1 theelepel bakpoeder
poedersuiker (optioneel, ter decoratie)

Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht oven) en bekleed een (brownie) bakvorm van ongeveer 28 x 18 cm met bakpapier.

Snij de boter en de chocolade in blokjes/stukjes en doe deze in een hittebestendige kom of een kleine steelpan. Verwarm de chocolade en boter au bain marie tot alle chocolade en boter gesmolten is. Laat het chocolade mengsel iets afkoelen terwijl je aan de slag gaat met de volgende stap.

Doe de eieren en de suiker in een grote kom. Klop deze met een mixer op hoge stand tot het ei mengsel bijna wit en dik is geworden. Dit duurt zo'n 10 minuten.

Schep met een spatel het chocolademengsel voorzichtig door het eimengsel en zeef de bloem, het bakpoeder en de cacao eroverheen. Het zeven voorkomt klontjes in je beslag. Spatel alle ingrediënten voorzichtig door elkaar en schep er als laatste de frambozen doorheen. 

Gebruik je diepvries frambozen? Pas dan op dat de frambozen niet aan elkaar vast plakken voordat je ze toevoegt. 

Giet het mengsel in de bakvorm en bak zo'n 25 - 35 minuten tot de brownie een krokant korstje heeft, maar van binnen nog zacht is. Laat iets afkoelen en snij de brownie in porties. Zeef er eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker over. Enjoy! 

Tips:
* Serveer de brownies warm als dessert met een bolletje vanille ijs.
* Gebruik pure chocolade met een hoog cacao percentage. Ik gebruik graag de pure fair trade chocolade van Swiss met 72% cacao.