Review: Jamie Magazine family special

Vorige week kreeg ik het super leuke bericht van Jamie Oliver's Jamie Magazine dat ik hun nieuwe family special vers-van-de-pers opgestuurd zou krijgen. Deze special staat in het teken van koken en eten met kinderen en staat boordevol recepten voor de hele familie.

Jamie magazine front.jpg

Ik moet eerlijk zeggen dat ik twijfelde of deze special wel aan mij besteed zou zijn. Ik heb zelf geen kinderen, kook bijna nooit voor kinderen en was stiekem toch een beetje bang dat het magazine vol ‘kinder eten’ zou staan zoals hamburgers, pannenkoeken en doperwtjes. Toen het magazine bij mij in de bus viel was ik positief verrast. Er staan veel kinderfavorieten in het magazine, maar dan wel met een gezonde en smakelijke ‘twist’ waardoor volwassenen er net zo van zullen smullen. Zo staat er bijvoorbeeld een recept in voor zelfgemaakte popcorn met spannende smaken als ansjovis - rozemarijn en een prachtige regenboog ijstaart gemaakt van enkel vers fruit en yoghurt.

In de special staan natuurlijk veel tips hoe je samen met je kids kunt koken, maar er wordt vooral veel aandacht besteedt aan hoe je kinderen leert eten. In deze special vind je antwoorden op de bekende vragen als: Hoe ga je er mee om als je kind iets niet lust? en Hoe leer je kinderen wennen aan nieuwe smaken?

Out of the box

Out of the box

Ook vind je in dit magazine alle feiten over suiker (schokkend!) , een culinaire cityguide van Maastricht en interviewt Jamie inpirerende foodbloggers met kinderen, waaronder de Nederlandse blogster Francesca die op haar blog schrijft over koken voor en met kinderen.

Mijn favoriet is het artikel ‘out of the box’ waar Jamie tips geeft voor gezonde snacks en dorstlessers. Een aantal hiervan gaan zeker een keer in mijn eigen ‘broodtrommel’ belanden, zoals de Fruitrepen met frambozensaus en Frittatarolletjes met courgette en munt. 

 Jamie's family special is een super leuk magazine voor iedereen die van eten houdt, met of zonder kinderen, en smaakt zeker naar meer! Binnenkort zal ik nog een recept uit de special testen en uitlichten op HappyLittleKitchen. Hou de blog dus in de gaten!