Ontbijt smoothie met nectarine en banaan

's Ochtends geen trek of geen tijd om te ontbijten? Ontbijt dan eens met een zelfgemaakte smoothie. Deze lekkere smoothie is super gezond en je bent in een paar minuten klaar. De haverzemelen zorgen voor een vol gevoel tot aan de lunch en zijn ook nog eens heel goed voor je spijsvertering. 

Ontbijtsmoothie.jpg

Ingredienten:
1 banaan, gepeld
1 nectarine, geschild
4 eetlepels yoghurt
2 eetlepels haverzemelen
50 ml (versgeperst) vruchtensap naar keuze, bijvoorbeeld sinaasappel

Snij de banaan en de nectarine in stukken en doe deze in een smalle maatbeker. Voeg de yoghurt, haverzemelen en het vruchtensap toe en pureer alles met de staafmixer tot een gladde smoothie.

Tips:
* In plaats van een staafmixer kun je ook een blender gebruiken
* Wissel af met verschillende soorten vruchten. Vervang bijvoorbeeld de nectarine met een handje (diepvries) frambozen of bosbessen. 

 

Sangria

Sangria is het ultieme drankje voor de zomer. Het is heerlijk verfrissend en een kan vol fruit, wijn en ijsblokjes staat super feestelijk op tafel bij een bbq, tapas diner of tuinfeest. Er bestaan ongeveer net zoveel verschillende Sangria recepten als dat er Spanjaarden zijn. Rood of wit, met of zonder bubbels, verschillende soorten likeuren en talloze fruit variaties. Dit is mijn favoriete recept: een frisse, niet al te zoete sangria met een klein bubbeltje.  Enjoy! 

 

Sangria.jpg

Ingrediënten:
750 ml lichte rode wijn (bijvoorbeeld Pinot Noir)
250 ml bruisend mineraalwater met citroensmaak *
60 ml sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marnier)
1 biologische citroen
1 biologische sinaasappel
1 appel, klokhuis verwijderd
ijsblokjes

Giet de wijn en de sinaasappellikeur in een grote kan. Was de vruchten, snij in dunne plakjes en voeg ze toe aan de wijn. Laat minimaal 1 uur 'marineren' in de koelkast. 
Voeg voor het serveren het bruisende mineraalwater toe en de ijsblokjes en roer goed door. 

 * Ik heb bruisend mineraalwater met citroensmaak van Bar Le Duc gebruikt. Hier zit geen suiker in. Je kunt dit ook vervangen door frisdrank met citroensmaak, zoals Seven Up of Spa Citroen. De Sangria wordt dan wel iets zoeter.